;

SELAMAT DATANG KE ANJUNG SEJARAH JPWPKL

Semoga apa yang terkandung dalam blog ini dapat membantu guru-guru, pelajar dan sesiapa sahaja di luar sana yang mahukan kelainan dalam pembelajaran SEJARAH. Sebarang komentar, pertanyaan dan perkongsian ilmu bolehlah diemelkan kepada kami di sejpwpkl09@gmail.com. Sama-samalah kita MEMARTABATKAN SUBJEK SEJARAH.

NOTIS PENAFIAN:

Anda dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan cara apa jua sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain tetapi pihak kami TIDAK BERTANGGUNGJAWAB di atas kesahihan sebarang maklumat yang dipaparkan.

Hak Cipta Bersama © 2009 - Team Anjung Sejarah JPWP Kuala Lumpur;

BULETIN ANJUNG SEJARAH

MESYUARAT PENYELARASAN BAHAN-BAHAN BLOG SEJARAH JPWPKL PMR DAN SPM 2009 - Mesyuarat ini akan berlangsung pada 30 dan 31 Julai 2009 bertempat di Makmal Komputer, SMK Bandar Seri Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur dari jam 10.30 pagi hingga 4.00 petang. Semua guru terlibat telah dimaklumkan melalui surat dan diharapkan semua akan hadir bagi tujuan mengemaskini seterusnya memantapkan lagi kandungan blog. Bersama kita ke arah MEMARTABATKAN SUBJEK SEJARAH. Terima kasih!Wednesday, July 29, 2009

Memasukkan Latar Belakang Pada Blog

Anda mahu tahu cara untuk meletakkan gambar di bahagian belakang blog? Ianya bertujuan untuk mencantikkan lagi blog anda jika anda pandai memilih padanan gambar dan warna yang menarik.


Caranya adalah seperti berikut.

1. Login ke Blogspot.

2. Pilih Layout - Edit HTML.

3. Download Full Template sebelum mengedit blog.

4. Cari body { dan tambahkan kod gambar pada background:$bgcolor; seperti di bawah.

body {
background:$bgcolor url(http://lamanweb.com/gambar.jpg);
color:$textcolor;
font:x-small "Trebuchet MS", Trebuchet, Verdana, Sans-serif;
font-size:small;
text-align:center;
margin:0;
}
5. Preview dan Save template jika anda puashati.

Anda perlu menukar http://lamanweb.com/gambar.jpg dengan gambar anda sendiri. Anda boleh mendapatkan banyak gambar latar belakang yang menarik di Bigoo. Itu saja caranya. Mudah dan ringkas.

Sumber: http://eriyza.via.my/2009/04/memasukkan-latar-belakang-pada-blog.html

No comments: