;

SELAMAT DATANG KE ANJUNG SEJARAH JPWPKL

Semoga apa yang terkandung dalam blog ini dapat membantu guru-guru, pelajar dan sesiapa sahaja di luar sana yang mahukan kelainan dalam pembelajaran SEJARAH. Sebarang komentar, pertanyaan dan perkongsian ilmu bolehlah diemelkan kepada kami di sejpwpkl09@gmail.com. Sama-samalah kita MEMARTABATKAN SUBJEK SEJARAH.

NOTIS PENAFIAN:

Anda dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan cara apa jua sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain tetapi pihak kami TIDAK BERTANGGUNGJAWAB di atas kesahihan sebarang maklumat yang dipaparkan.

Hak Cipta Bersama © 2009 - Team Anjung Sejarah JPWP Kuala Lumpur;

BULETIN ANJUNG SEJARAH

MESYUARAT PENYELARASAN BAHAN-BAHAN BLOG SEJARAH JPWPKL PMR DAN SPM 2009 - Mesyuarat ini akan berlangsung pada 30 dan 31 Julai 2009 bertempat di Makmal Komputer, SMK Bandar Seri Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur dari jam 10.30 pagi hingga 4.00 petang. Semua guru terlibat telah dimaklumkan melalui surat dan diharapkan semua akan hadir bagi tujuan mengemaskini seterusnya memantapkan lagi kandungan blog. Bersama kita ke arah MEMARTABATKAN SUBJEK SEJARAH. Terima kasih!Sunday, August 2, 2009

Biodata En. Rosle Bin Yasin


Cikgu Rosle Bin Yasin dilahirkan di Salak Selatan, Sungai Besi, Selangor pada 12 Julai 1964. Mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Kampung Pandan, Kuala Lumpur. Meneruskan pendidikan di Sekolah Menengah Aminuddin Baki, Kuala Lumpur dan Yayasan Anda Akedemik, Kuala Lumpur sebelum melanjutkan pengajian di Universiti Malaya, Kuala Lumpur dari tahun 1984-1987.

Penempatan pertama di SMK Pengiran Omar Sipitang, Sabah dari tahun 1990-1995, setelah kembali ke Semenanjung pada Jun 1995, beliau telah ditempatkan di SMK Cheras, Kuala Lumpur.

Sebelum berkhidmat sebagai guru dengan Kementerian Pelajaran, pada tahun 1987 beliau menjadi tenaga pengajar di Yayasan Anda Akademik dan mengajar mata pelajaran sejarah kertas 2 STPM di tingkatan enam rendah dan enam atas. Pengalaman lalu terlibat mengajar sejarah di tingkatan 4 dan 5 di SMK Pengiran Omar, Sipitang Sabah, SMK Cheras, Kuala Lumpur dan SMK Danau Kota, K.L. Pernah juga terlibat mengajar tingkatan 1 dan 3 pada tahun 2005 dan 2006 di SMK Danau Kota.

Kini dipertanggungjawabkan memimpin Program Intergrasi Pendidikan Khas di SMK Danau Kota, Jalan Genting Klang, Kuala Lumpur .

No comments: